perjantai 18. toukokuuta 2012

BST-pistoksia, hyvinvointia..

Tänään tulee kolme viikkoa täyteen. Ompa aika mennyt nopiaa.. Onneksi. Meinaa olla välillä ikävä.
Jee, tänään ei lähteny yhtään lehmää utaretulehuksen takia pois. Mutta kaks lähti ontumisen takia. Laitettiin tänään yhelle lehmälle nokkarengas, kun se imi iteltään utareen tyhjäksi... Pitäs elokuuhun asti vielä olla lypsyssä. Täällä on muutamalla nokkarengas imemisen takia. Jotku imee ihtiään, jotku toisia. Osa on oppinu keinon miten saa nokkarenkaan heilautettua pois tieltä niin että saa iteltä imettyä maitoa :/
Peltoa.
Tästä tuleeki mieleen vielä toinen hyvinvointiin liittyvä asia, nimitäin kielenpyörittely. Sitä kyllä täällä näkee paljo. Ja muutaman lehmän oon nähny painavan turpaansa tolppaa tms vasten. Hiehot näyttää myös pureskelevan metallisia aitarakenteita, mutta hiehojen karsinoissa on katosta roikkumassa traktorin renkaita, joissa on kivennäistä tms. On kuulemma vähentäny radikaalisti utareiden imeskelyä. Analysoisin tämän johtuvan ehkä liian hyvästä appeesta, rehu on erittäin hyvin sulavaa niin olkea lisätään tuomaan kuitua, mutta en usko että sitä on tarpeeksi.. Lehmät sitten kaipaa tekemistä. En muista, missä vaiheessa vasikat alkavat saada karkearehua. Mutta "vapaa karkearehun saanti" ei ole kyllä ihan sama "vapaa" kuin meillä koto-Suomessa.. Ruokintapöydät on välillä hiehoilla/vasikoilla ainakin melko kauan tyhjillään. Kyllähän se turhautumista aiheuttaa, kun ei ole syömistä ja tekemistä.

Läski
Ei-ihan-niin läski.

Tänään sain antaa neljälle hieholle (eli tarkotan nyt ensikkoja, hämäävää ku puhutaan heifereistä.. tosin puhuttelen ensikoita kotonaki melko pitkään hiehoina) bst-pistokset, jännää. Pistin ne hännän päähän, tai hännän viereen. Miten se nyt sanotaan suomeksi.. :D Ihon alle kuitenkin ne pistettiin, eikä lihakseen. Don yleensä pistää kaulaan, mutta kun nämä neljä jäi pistämättä eilen niin minä sain tehdä sen tänään =) Ja mun tiistaina koulaamat hiehotkin kulkee jo aivan huippuhyvin lypsyllä. Muutamalla "phase 1" uusilla hiehoilla on vähän ongelmia, jäävät hengailemaan odotustilaan. Mutta sielläkin suurin osa kulkee hyvin lypsyllä.
Mitäs muuta tänään.. Sain pidettyä naurukohtauksen kun näin Rickin, heti tuli kuitenki eiliset jutut mieleen :D Mutta moikattiin! Se oli hauskaa :D  Mutta tuntuu oudolta puhua suomea täällä.. Laulaminenki on hassun tuntosta. Tänään taas tein huoltohommia jonku verran :D Pitää ottaa kuva niistä ku en näköjään osaa sen vertaa suomia että saisin päähäni sen osan nimen..
Tänä viikonloppuna oon töissä vaan lauantaina ja piän sunnuntain vapaana, vaihan Regulan kanssa samoille viikonlopuille  :) Nyt alkaa hauskanpito! Ainiin ja tänään sain sosiaaliturvanumeron! Nyt jo, oli kyllä ihmeen nopiaa.. Eli maanantaina ku saahaan Regulan kanssa uusiksi käytyä sielä toimistolla, niin mennään pankkiin hommaamaan tilit! Eli kohta saa rahhaa. Jippiikaijee! :D
Ihania vuoria!Harmi ku ei kamera saa sitä näkymää esiin minkä minä nään :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti