perjantai 25. toukokuuta 2012

1kk takanapäin, postia! Kuuma!

Aika on mennyt kyllä meleko nopiaa. Oonko tosiaan ollu täällä jo/vasta kuukauden? On hyvin ristiriitaiset tuntemukset kun on koti-ikävä ja toisaalta on niin kivaa navetassa. Ei oikein tiiä miten suhtautua..

Viikon pikanen yhteenveto: kuumaa ja kostiaa. Siirrettiin tällä viikolla 50 lehmää navettaan (uusia ja palautuvia, eli ensikoita, tervehtyneitä ja vastapoikineita), huomenna varmaan siirretään pari tervehtynyttä lehmää jos sää on salliva. Huomiseksi on luvannut jälleen kuumaa ja kosteaa (olikohan jopa yli +30), mutta jos se ei ihan tuommoinen keli ole niin sitten siirretään lehmiä. Jos keli on tuommonen, niin ei siirretä koska lämpöstressissä on ihan tarpeeksi lehmille käsittelemistä.. Itekkin oon nukkunu niin huonosti tän viikon ku ei oo ilmanvaihtoo täällä huoneessa, on vaan ikkunat auki ja rupeli pyörimässä katossa.. No eipä oo palio auttanu. Toivotaan pikaista muutosta (jonki sortin ilmanvaihtajaa). 

Navetoissa on "tunneli-ilmanvaihto" eli verhot alas sivuseiniltä ja navetan pohjoispäässä rupelit vetää ilmaa ulos. Lisäksi ainaki robottinavetassa on sprinkeli-systeemi, joka suihkuttaa vesisumua tosi kuumaan aikaan päivästä. Se viilentää huomattavasti navettaa (tänään koin sen jo).

Oli tarkotus käyvä Regulan kanssa kaljalla tänään, mutta hänellä tuli pää kipeeksi ja mua väsyttää niin paljo, että yritetään uusiksi ens viikon perjantaina :D Käytiin sitte vaan pari tuntia "shoppailemassa" pikku-Walmartissa. Heh. Määki mietin varmaan yli viis minuuttia kumman tumman suklaan otan. Ja sitte mietittiin saippuoita ja shampoita vaikka kuin kauan.. "Mikä haisee parhaimmalle.." :D Että näin. Ostin pikkumehu trippejä tms. että voin juua navetalla niitäki, että saan sokeritasapainon piettyä kurissa. Mä niin helposti tahon pyörtyä kuumalla, tai tulee semmonen hirmu pahaheikkoällötysolo. Tänään tuli jo, vaikka join mehua. Mutta en tainnu juua tarpeeks.. 

Hmm. Ainiin sitte muuten semmonen juttu että 4.5. mennään katsomaan SENTEK-lypsyrobottia. Mielenkiintosta ku en oo ikinä kuullukkaa moisesta. Se tais olla hollantilainen.. Pitää ottaa kuvia. Sain tänään myös mun pankkikortin, jee! Tuli myös postia MAST:lta (organisaatio jonka kautta sain viisumin, mulla on vaan erityiskohtelua kun tämä tila ei ollut heidän listoillaan aiemmin, niin mun ei tarvinnu osallistua orientoiville päiville), sain t-paidan ja avaimenperän ja mustekynän :) Oli kiva ja piristävä yllätys!

Nyt pitää yrittää alkaa nukkumaan, en tiiä miten se onnistuu ku hikoilen jo istuessani ku pieni sika.. Ääh! Saispa nauttia maanantainaki auringonpaisteesta, haluan rusketusta! (muutaki ku tuola navetassa saatavaa 8D )

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti