tiistai 8. toukokuuta 2012

7-8.5.

Ensimmäisenä vapaapäivänä piti nukkua pitkään, nukuin jopa puoli 8:aan. Ostimme Regulan kanssa viime viikolla Walmartista kahvia, voi että ku ossaa olla huonua verrattuna Suomessa oleviin merkkeihin :( Ei mitään vaikutusta. Pitää varmaan jotenki koittaa saaha energiajuomia ees tuonne navetalle että sais jotenki ihteesä potkua. Yleensä kyllä järjestelmäpesun aikana herään ku robotteja pestessä saan suihkuja ihan mukavasti  :D En oikein hallitse tuota hommaa vielä niin hyvin että säilyis kuivana :) Mutta tosiaan, ensimmäisenä vapaapäivänä otin aika lunkisti. Juttelin kultsin kanssa videopuhelun ja voi että oli mukavaa :) Käytiin Regulan kanssa vähä kahtelemassa Outletteja, vooooi eiiiikä ku palkkapäivä tulee! Mullaki varmaan herää tuo shoppailija sisälläni! Pikkusiskon kanssa oli aiemmin puhetta, että mussa on menny joku naisjuttu vikaan shoppailun kohalla, ku mää en voi oikeen sietää sitä.. :) Mutta nytte ku näki ne kaupat, niin alko kyllä kiinnostaa! :) Käytiin semmosessa vähä niinku askarteluliikkeessä, etittiin äitienpäivä-kortteja. Kyllä amerikkalaiset sitte tekee kaikesta hössötyksen! Oli meinaan kyllä kaikenlaista korttia.. Hirveen isoja ja kaikkia semmosia vähän omituisia minusta. Mutta löysin kivojaki kortteja :) Nyt on myös kirjekuoria ja postimerkkejä että suapi pistää kirjettä tulemaan, pystyn vastaamaan ;) Oon jo aikasemmin ostanu Walmartista kirjepaperia. 

Norjanpunanen X Jersey X Holstein. Ruskeet korvat ja muuten on melkeen mustavalkonen:)

Tänään sitte töissä olin ihan väsyny! Varmaan nukuin liikaa :) Mutta pitää kyllä mennä tänään aikasemmin nukkumaan, eilen menin joskus puol kymmenen aikaan.. :D Nathan ja Don nauro että miten voit olla nuin väsyny ku oot just ollu vapaalla! En oikeen osaa olla tekemättä mitään, tekis mieli olla tutkimassa nuita lehmäjuttuja navetalla eikä pitämässä vapaata ;) Kyllä kait nuoki pitää mua hulluna ku haluaisin kokoajan olla ajamassa lehmiä robotille :D Mutta minkäs teet, ku koko ajan on mielessä se 12h eikä 18h... En oo vieläkään oikeen tottunu ajatukseen. Tänään tuotiin 8 aivan uutta hiehoa.. On se kyllä kova homma saaha ne tuonne robottiin joskus, nimimerkillä työnsin yhtä hiehoo boxiin n.20minuuttia.. Toiset onneksi meni vähä nopiammin. Vaikka mulla oli semmonen apuportti siinä, niin ei meinannu siltikään mennä oikein ku olivat vaan siinä "paniikkipaniikkipaniikki"-tilassa. Mutta alun hankaluuden jälkeen kaikki hiehot oli oikein kivoja. Yksi näistä hiehoista oli semmonen mikä lähtee huomenna takasi lypsyasemalle, sillä oli niin pienet vetimet ettei meinannu robotti löytää niitä tai saaha siis pysymään niitä vedinkuppeja. Tai sitte se oli vaan vikaa siinä robotin tietokoneessa, mutta enivei, se hieho lähtee pois. Ja toisaalta ymmärrän, miksipä meijän pitäs leikkiä yhen hiehon kanssa ku on ne reilut 1000 muutaki eläintä sielä. Saa kyllä ihan uutta perspektiiviä asioihin.

Jersey X Holstein. Tämä oli ihan selvä tapaus. Jerseyn pää! :D

Viikonloppuna alko sattua jo onnettomuuksia, sain viillettyä itelle haavan käteen ku irrotin vanhoja osia robotin lypsimistä. :D Ja Nathan vielä hoiti "vaarallisen" osuuden: ruuvimeisselillä irrotti lyhyet maitoletkut. Pitäs kuulemma hankkia kuplamuovia, ettei mulle satu mittään.. Tänään sitte lehmä astu jalan päälle ja eihän mulla oo mitään turvakärkiä nuissa kengissä.. Pottuvarvas oli kipiä, ja kyllähän tuota vieläki meinaa jomottaa. Mutta ei se ainakaa murtunu. Kaikkea voi sattua :) Kukaan ei oo vielä *kop kop* potkassu mua, vaikka tänään yks noista hiehoista kovasti yritti. Onneksi mulla on mp3-soitin, niin pystyy kuuntelemaan suht aggressiivista musiikkia niin pysyy omat aggressiot kaukana ja oon rauhallinen navetassa. 



Holstein.
Sain tänään Doylelta TMR-tulosteet eli mitä siinä on ja muuta. Pitää perehtyä paremmin siihen joku päivä ja analysoida sitä tänne :) Saapa nähä miten siitä selviää, oli aika erikoisen näkönen tuloste.. Ja nyt taas jaksoin ottaa kuvia :) Oon selvittäny vähä nuita lehmien rotumiksejä, ja nyt teillekki selviää niitä. Mää päivitän nuihin aiempiin kuviin jos sielä on joku sekarotunen, että mitkä sen rodut on :) Itekki yllätyin parista, mutta muutama oli ihan selvä että mitä siinä on :)

4 kommenttia:

  1. Hei murunen!

    Lopultakin aikaa istua alas ja kirjottaa sulle jotaki :D Valtsulta sain tämän blogiosotteen ja reippaasti olen käyny kaikki kirjotukset lukemassa, vaikken puolta tekstistä ymmärräkkään :D

    Hyvä, että on hommat sujunu hyvin siellä, varmasti opit kesän aikana älyttömästi. Luetko muuten sähköpostia? Olis kiva enempiki vaihella kuulumisia, tänne ei ehkä viiti kaikkea avauta :D

    Piähän Ameriikka pystyssä! Toivottavasti kesä menee äkkiä niin saahan sut takasi sieltä!
    T: Anni

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jee :) Jospa välillä kirjoittelen muutaki ku nuita lehmä-juttuja, mutta niistä tää varmaan tulee koostumaan pääasiassa :) Pitäs varmaan selittää paremmin nuita asioita, mutta yleensä en jaksa alkaa avaamaan nuita juttuja enää ku oon niin väsyny! Joo käyn yleensä kyllä joka päivä kahtomassa sähköpostit että onnistuu sitä kautta kyllä hyvin kuulumisten vaihto :) Toivottavasti menee, mutta oonhan mää jo kaks viikkua kohta täällä ollu, ei enää siis ku joku 2,5kk jälellä!

      Poista
  2. Eikö siellä kellään turvakenkiä? Käytetään varmaan mixejä kestävyyttä tuomaan? Minkälaista kirjanpitoa eläimistä pidetään? Ilmoitetaanko elukat jhnkn keskitettyyn rekkariin? Siemennetäänkö vai luomua? Toivottavasti ei ole vasyauksia aiemmissa teksteissä :d, vain kertaalleen lukenut nämä, vaikka ovatkin toooooosi kivoja!
    liisa l

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ilmeisesti muilla on, mutta minä en löytänyt turvakärjellisiä kumppareita kun käytiin ostamassa mulle kengät. Tämä karja ei ole rekisteröity eikä mitenkään sen kummemmin ilmoiteta mihinkään. Itselle pidetään kirjanpitoa esimerkiksi miten maitotuotos ja terveystilanne on kehittynyt. En muista onko noissa aiemmissa teksteissä vastauksia ;)
      Sekarotuset vois tosiaan tuoda kestävyyttä, mutta utarerakenne on niilläkin aikamoinen.. Melko paljon on jalkavaivaisia, sitä en osaa sanoa että mistä voisi johtua. Ehkä lattiat on liian liukkaat.
      Täällä siemennetään, ja siitä taisinki kirjottaa aiemmin, mutta ei sen kummemmin valita tiettyä sonnia. Eli vaikka 50 annosta käytetään järjestelmällisesti kiimaan tuleville. Jos utarerakenteessa on jotain huomauttamista (vedinten sijainti) tai sekarotuinen, niihin kiinnitetään huomiota sonnivalinnassa. Sekarotuisista ilmeisesti halutaan taas puhdasta holsteinia. Mutta muuten ei katsota mitä sonnia pistetään. Se on vähän hassua :)

      Poista