tiistai 15. toukokuuta 2012

15.5. Tiistai


Paluu arkeen jälleen ja yllättävänkin helposti pääsi sängystä ylös, vaikka vapailla nukuinkin seitsemään asti ;) Työaamuina nousen viideltä aina. Kuudelta pitäs olla hyvinki pitkälti jo navetalla, ja tunnissa yleensä ehtii syyä aamupalan ja keittää kahavit mukaan. Ostettiin Regulan kanssa sen verran iso kahavipönikkä, että saan keittää itelle kahaveja navetan toimistollaki. Ostettiin tällä kertaa kaikista tumminta kahavia, mutta ei siinäkään oo potkua.. Pitää vaan raaemmalla kädellä tehä iltapäivällä kahavia että pysyy hereillä.
"Nasty Cat". Joku koditon kisu joka asustelee näitten pihalla nyt. On ilmeisesti tulossa pikkukisuja... Mulla rupiaa aina soimaan Frendien Phoeben "Smelly Cat"-laulu päässä ku nään tän :D
Mulla ei oo oikein vielä tatsia tuohon poikkeamalehmien tarkastamiseen. Otan niitä lehmiä liian herkästi tarkastukseen. Tänäänkin nimittäin tarkastin 32, se on ihan liikaa kun niitä lehmiä on yli 1000 ja pitää tehä muutakin. Eihän se tietenkään väärin oo, varsinki ku minä, Nathan ja Don ollaan oltu töissä. Toivotaan että saan pian oikean moodin, ettei Nathanin tarvii naureskella mulle ja mun huolenpidolle! :) 
Aamulla.
Tänään oli varsinainen päivä, nimittäin tuotiin navettaan yhteensä 18 lehmää. 10 robotilla ennenkin ollutta lehmää ja 8 ihan uutta hiehoa. Siinäpä oli iltapäivälle tekemistä kun näitä rouvia opetti robotille: melkeempä kaikkien lehmienki vedinten sijainnit piti uudellen opettaa robotille. Epäillään ettei saada sitä 50:tä täyteen tällä viikolla, koska meillä ei oo tilaa hiehoille enää, ja pääasiassa ois hiehoja tulossa :/ Ollaan saatu listoja, missä näkyy näitä lehmä-ehdokkaita robotille, mutta turha tuonne on semmosia tuoda, joiden vetimet on yhessä tai lähekkäin. Esimerkiksi Nathanilla oli lista, missä oli ehdotuksena 27 lehmää. Näistä 12 sai vetää heti suoriltaan pois listalta, kun niillä luki että vetimet on lähekkäin/koskettaa toisiaan. Eli jäljelle jäi 15 lehmää, joiden utarerakenne pitää vielä tarkistaa ennen kuin niitä lähdetään kuskaamaan mihinkään. 
Koivu puutarhassa!
 Tästä tulikin mieleen, että joku noin 10 vuotta sitten utarerakenne kuulemma oli paljon parempi, mutta Doyle vaihtoi firmaa johonkin muuhun kuin Semexiin ja Altaan jne. Tällä firmalla oli eri linja utarerakenteessa ja nyt se on sitten tullut oikein mielenkiintosena esiin :P Kotona lehmät näyttää paaaalljooooon paremmalta! :D Jopa ne riipputissi AY:t. Eikä nekään oikeen ees oo pahoja ;)

Navettoja kukkulan päältä kuvattuna.. Kaikki ei mahtunu kuvaan. Oikialla on vielä melekos monta.. :)

Eilen piirtelin ja tänäänkin oisin halunnu, mutta en oikein saanu tehtyä mitään hyvää kuvaa. Meni hermot kun kynä ei totellu ja pyyhin kaikki pois! Tässä kuitenki tuo eilinen töherrys.. Meinasin eka lisätä tuohon urospuolisen tai ehkä jopa vasan, mutta jätämpä tuon sittenki tuommoseks. Ei tuo kamerakuva oikeen saa sitä samanlaisena näkymään, mutta ihan sama.. Ja huom. en oo pitkään aikaan piirtäny, mitä nyt tänä keväänä vähä usiamman kuvan, mutta ollu monen vuoden tauko. Olkaa armollisia! :D
Lajintunnistushaaste! Eka kertaa piirsin kyseisen lajin edustajan, joten...

2 kommenttia:

  1. Hirvi! Hieno, siis vautsi! Sä osaat ihan oikeesti piirtää tosi hienosti :) kun sillon piirsit Annellekin sen Mörön. Mä pistän sulta tilaukseen semmosen alkuperäisrodut-piirrostaulun ;)

    Aika jännä, etteivät halua kiinnittää huomiota jalostukseen sen enempää.. vaikkei muuten niin tarkkaan kahtoiskaan, että mitä siementää milläkin, mut olis ne sonnit, mitä käyttää, ees utare- ja jalkarakenteelta ja lypsynopeudelta semmosia, että robotille käy. No, itepähän tietäävät miten haluaavat hommansa hoitaa :P -Annim

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos!! :) Se toinen harjottelijatyttö luuli sitä hevoseksi... :( Katsotaan onnistuuko semmone :D kylläpä se jos nyt koko kesän jne jaksan harjotella piirtämistä ;)
      No sen verran kiinnitetään huomiota, että vedinsijainti on tärkeä. Täällä on kuitenki se käytäntö, että jos utare on ihan mahoton ja vetimet missä sattuu tms. niin lehmä pistetään lypsyasemalle. Ei tarvi sen kummemmin miettiä että onko se eläin robotilla sitte.. Jep kyllä mulla on hauskaa spekuloida noita utareita mun työkaverille ;) Se vaan nauraa mulle.. Ei sillä oo sen kummemmin väliä kuhan lehmät lypsää. Minä en nää tuossa touhussa mitään järkee mutta pitää yrittää kestää, ei oo mun lehmiä :D

      Poista