maanantai 14. toukokuuta 2012

12-.14.5.12

Ensimmäinen vapaa viikonloppu takana ja johan oli.. Aikaeron takia paras auringonottoaika meni ohi kun piti päivystää koneella :) Aurinkoista siis oli. Yritin kirjoitella kouluhommia ja myös lukea, mutta oli se vaan vaikiaa keskittyä.. Kävin Jennin puutarhassa seikkailemassa.. Ois pitäny tajuta että Ameriikassa kaikki on isompaa! Huomattavasti isompaa! On meinaa meleko iso puutarha.. Tuli itelläki hinku taas että pitäs saaha istuttaa kukkia. Tai marjapensaita tai mitä vaan. Ehkäpä sitte ku takasi pääsee, voi istuttaa jotain.. :P "Onneksi" jää kesäkukkasesonki välistä!
Joku pihakoriste. Kiva :)

Sunnuntaiaamuna lähdin reippaalle tunnin pyörälenkille, maasto osoittautui aikas haastavaksi. Oli "pieniä" kukkuloita ja ylämäkiä... Huh. Ja pyörässä ei jarrut toimineet oikein hyvin. Ja siinä on vaan käsijarrut.. :D Keli oli liiankin hyvä: oli varmaan yli +25 astetta lämmintä ja ei tuullut, aurinko paisto pilvettömältä taivaalta. Otin kameran mukaan mutta enhän minä malttanu ottaa kuvia juuri yhtään. Oli mukava fiilistellä. Ylämäet oli sen verran pahoja että oli pakko taluttaa pyörää. :D Iltasella rupesin värkkäämään "lintutaloa". Maalasin siihen suomalaisen mökkimaiseman :) Omasta mielestä aika hirveä, mutta enhän oikein oo ikinä tyytyväinen... Mutta ainaki se on värikäs! :) Ja muisto minusta. 

Tästä se lähti.
Tämmönen tuli... Ei oo kovin hyviä kuvia, nii en näytä enempää :D Mutta tein sinne alkuperäisrodut :)

Tänään maanantaina sitten kävimme Regulan kanssa sosiaaliturvatunnuksia hommaamassa, mutta eipä se onnistunutkaan.. Regulalle sattu niin töykeä ja ilkeä mies, että ei suostunut hoitamaan asiaa mitenkään päin, kun viisumi astuu voimaan vasta huomenna. Regula yritti puhua jos se mies ottaisi kopiot papereista ja tekisi sen huomenna, mutta eipä se passannut. Mies jopa haukku mun asiaa hoitanutta naista, kun hän jutteli mukavia mulle siinä ohessa. Uskomatonta... Jotku on vaan niin väärissä hommissa. Tuli paha mieli Regulan puolesta, kun kuitenki ajettiin joku yli puol tuntia sinne. Ei sitten menty pankkiinkaan hommaamaan pankkitilejä, kun ei Regula ois sitäkään saanu kun ne tarvii sen sosiaaliturvatunnuksen. No, tämän jälkeen oli mukava käyvä shoppailemassa.. Minä ostin vaan järkeviä juttuja ;) Vesipullon, käsilaukun, lippiksen, kahavia, suklaata, piirrustuslehtiön ja lyijykyniä. Jospa vapaa-aika kuluis vähä paremmin nyt, tai ainaki paremmalla mielellä :) Ja kylläpä se on ihan eri asia kun on Regulan kanssa yhessä vapaalla, ku että on yksin.. Ei paljo oo tekemistä.

Ihanan näkösiä.. Harmi että ei oo parempaa kameraa :/

Edit: Lintutaloja nämäkin, ei perhostaloja.:)
 Doyle kerto oikeen mukavan uutisen, tällä viikolla tuodaan yhteensä 50 lehmää robottinavettaan! Eikä se oo vitsi. Tosin huomenna lähtee 20 umpeen, että ei se navetta oikeen täyty. Tavotteenahan on 1100 roboteilla, se ei kuitenkaan oo oikein onnistunu.. Mitä lähemmäs tuota lukua pääsee esim. 1090 niin utaretulehustapaukset räjähtää käsiin. Ompahan ainaki tekemistä ku noita 50:ä kouluttaa/opettaa roboteille! :D Kuinkahan me pärjätään.. Toivon todella ettei ihan kaikki oo uusia hiehoja.. Ne on niin pirun vaikia saaha robotin boksiin :/ Joutuu tosissaan työntämään ja ku ne on niin herkkiä potkimaan siellä odotustilassaki saati sitte robotilla aluksi. Mutta, toivotaan että ehtii kertoa sitten paremmin mitä tapahtuu, kun hankalahan se on etukäteen tietää. 
Pyöräreitin varrella.

2 kommenttia:

  1. Tuli mieleen että seuraako ne siellä jääkiekon mm-kisoja?

    Hienollehan toi lintutalo näyttää, ihan on pohossuomalainen lehmä siellä :)

    Paljonko siellä on muuten keskituotos lehmillä (vai käyttääkö ne vaan sitä päivämaito-mittaria?), entä onko siinä maidossa jotain laatuluokittelua, vai saako mitä vaan lypsää tankkiin (tai siis rekkoihin)? Ja mitä sonneja niillä on esim. nytten käytössä? Minkä ikäisenä hiehot siementävät, entä lehmät poikimisen jälkeen (miten pitkään ovat tyhjänä)? *kyselyikä*

    On kyllä upeat maisemat! Toivottavasti ehit käyvä siellä muuallakin kattelemassa paljon paikkoja, kuin olla pelkästään tilalla.. -Annim

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei täällä seurata.. En sitte itekkään oikeen jaksa ku en usko että netti jaksaa pyörittää pelejä tarpeeks hyvin.
      Kiitos, sielä on myös länkkäri ja kyyttö ;)
      Mun pitää tarkastaa noita lukemia ja tuo laatuluokkajuttu, kun en muista enää yhtään.
      Jalostuksesta oon puhunu aiemmin jo ja se tarkottaa sitä että sitä ei juuri oo.. Siis en muista mistä Doyle nyt ostaa sonnin siemenet, mutta siis on kuulemma menny huonompaan suuntaan nytte. Ei seurata sen kummemmin että mille lehmälle mitä, paitsi jos vetimet lähekkäin niin sitte katotaan sonnia tarkemmin tai sitte sekulille holsteinia.. Sonneja en sen tarkemmin tiiä. Ei siis harrasteta jalostusta.. On täällä isojaki karjoja joissa käy tavallaan jalostusneuvoja ja katotaan mille lehmälle pistetään mitäki. He ovat valinneet toisenlaisen polun jos näin voi asian ilmaista :)
      Aiemmin taisin kirjottaa (tai ainaki ollu tarkotus) että hiehot poikii melko tarkkaan 23kk:n iässä eli siemennys tapahtuu n. 14kk:n iässä. Lehmät yritetään siementää n.2kk päästä poikimisesta, jos kaikki on kuukauden päästä poikimisesta tarkissa hyvin (kohtu palautunut, kiimakierto ok). Pitää vielä tarkistaa tuoki. En tiiä mitään tiinehtymisprosentteja tai muuta koska täällä on erikseen siementäjätyypit, joten yritän törmätä niihin ja kysellä.. Mutta yritän huomenna selvittää vielä noita lehmäjuttuja :)

      Eiköhän tässä ehi, jos vaan saa kyydin jotenki järkättyä.. En halunnu kansainvälistä ajokorttia, ja täällä on huonot julkiset yhteydet joten oon aika paljo muiden varassa. Mutta kovasti on suunniteltu Regulan kanssa missä käydään. Viikko mulla pitäs olla vapaata ennen ku lähen, mutta en sitte tiiä mitä sillon teen..

      Poista