tiistai 5. kesäkuuta 2012

Robotteja..

Maanantaina käytiin kahtomassa sitä Insentecin Galaxy-robottia. Tämä on siis käsittääkseni sama merkki mitä Pellonpaja tuo Suomeen. Pääsin näkemään "luonnossa" kuinka tämä "kaksi boksia ja yksi käsivarsi" toimii. Olin yllättynyt, mutta joitakin epäkohtia huomasin myös. Hyvää oli kaksi erilaista tapaa löytää vetimet: kamera ja laser. Tälle robotille ei käsittääkseni voi itse opettaa manuaalisesti vedinten sijainteja, vaan kone tekee sen automaattisesti. Mielenkiintoista. Pitää päästä Suomessakin näkemään tämmöistä robottia ja eritoten robotin asiantuntijaa, minulta meni kyllä ohi varmaan paljon ku englanti ei kuitenkaan oo äidinkieli...

Tänään tiistaina oli kyllä jotenki niin harmaa päivä pitkästä aikaa! Oli mukava viikonloppu takana, nukuin 9h edellisenä yönä, mikä oli paljo verrattuna viimeseen kahteen viikkoon... Ehkä se johtuuki liiasta unesta, että oon niin väsyny. Tuotiin tänään 16 uutta lehmää ja ensikkoa robottinavettaan, mutta selvittiin yllättävän hyvin. Kerranki mulle sattu näppäriä ensikoita, ei tarvinnu kummemmin "tapella" että sain ne robotin boksiin :) Ja tällä tappelulla tarkotan sitä, että viimeksi mun piti kirjaimellisesti työntää ne sinne boksiin. Olipahan taas urheilua, ku taisin 3 ensikkoa työntää boksiin helteellä.. Huh huh! Toki sääkin vaikuttaa paljon eläinten käyttäytymiseen, ja nyt on varmasti paljon, paljon helpompi eläintenkin liikkua. Ja kyllä sen näkee. Tällä hetkellä (toki kun ollaan vajaakäytöllä...) lypsyjä on keskimäärin 2.7 ja jopa 2.8 päivässä eläintä kohden. Kyllä se tuosta taas putoaa rajusti alas, kun kunnon helteet alkaa.. Empä minäkään tiiä miten ite selviän siitä helteestä, pitää alkaa henkisesti jo valmistautumaan! Ku ois ees järvi mihin sais mennä uimaan.. :| On täällä jossain ilmeisesti järvi, mutta sain sen käsityksen ettei siellä saa uida, kun on niin syvä. Ihmiset sitte ui/hengailee yleensä uima-altailla... Omituista, kun on tottunut järvessä uimaan :)

2 kommenttia:

  1. Onpa outoa että ei saa syvässä järvessä UIDA, käsipohjaan tietysti vaikuttaa ;-). Kärsämäellä minun käsittääkseni yksi tuommoinen robotti käytössä ja tällä alueella toinenkin, en vaan muista missä. Ja on me jollain reissulla käyty semmosta katsomassa kun mulla on videonpätkä semmoisesta. Täällä taistellaan sateen takia märkien laidunten kanssa, ei pääse ammulit ulos kun porkkaisivat laitumet pihalle, eli hiplein laidun jo menetetty. Ei kyllä helteitä lehmiä ajatellen toivotakkaan, mutta kun tuo sade jo loppuis!
    Liisa

    VastaaPoista
  2. Niimpä, pelkäävät että ihmiset hukkuu..:( Kai tuola on jotain järviä missä saattas saaha uija..
    Voi että, no pitää vaan metästää jos sattus johonki navetan avajaisiin pääsemään.. :)
    Joo oon kuullu että vettä satanu pitkän aikaa, toivotaan että sää poutaantuisi pian eihän sillä helteellä niin väliä.

    VastaaPoista